Film

Skribent

Thomas Linnaeus

19 april 2023 | 21:01

Uppföljaren till “Godzilla vs. Kong” får storslagen titel

Legendary har avslöjat att den kommande monsteruppföljaren får titeln "Godzilla x Kong: The New Empire”.
Godzilla och King Kong kommer att mötas ännu en gång. Nästa film från Warner Bros. och Legendary får titeln "Godzilla x Kong: The New Empire”, avslöjar de på Youtube.
 
 
På registolen återvänder Adam Wingard som även gjorde “Godzilla vs. Kong” från 2021. Vi har tidigare rapporterat om att Dan Stevens (“Downton Abbey”, “Skönheten och odjuret”) kommer att spela huvudrollen, och bland andra Rebecca Hall samt Brian Tyree Henry återvänder från förra filmen.
 
I förra filmen gjorde King Kong och Godzilla äntligen upp, efter flera års väntan från studion Legendary. De tidigare filmerna “Godzilla” från 2014 och dess uppföljare från 2019, samt “Kong: Skull Island", la en grund för MonsterVerse.
 
Utöver filmerna väntar även TV-serier med jättedjuren. På Netflix kommer “Skull Island” att släppas som är en anime. Här får vi följa ett gäng skeppsbrutna som försöker att överleva på ön där King Kong kommer ifrån.
 
Sedan har vi “Godzilla and the Titans” som är en live action-serie på Apple TV+. Här får vi följa en familj som försöker överleva i San Francisco efter att Godzilla härjat runt i staden.
 
Ödlan och apan återvänder i “Godzilla x Kong: The New Empire” som har amerikansk premiär den 15 mars 2024.
| 19 april 2023 21:01 |