TRAILER

Skribent

MovieZine

8 september 2023 | 16:15

Starkast på SVT i höst? Se trailern till "Gaslight" - om våld och förförisk kärlek

"Jag önskar att människor ska se, dras med, chockas och ta till sig", säger seriens regissör Therese Lundberg.
SVT beskriver "Gaslight" som ett psykologiskt drama om manipulation, våld och förförisk kärlek. När Noras planer för framtiden plötsligt sätts ur spel och inget går hennes väg så möter hon också den stora förälskelsen. Men när Noras flirt drar henne längre in i en relation än vad hon hade väntat sig börjar saker bli obehagliga och farliga på riktigt.
 
 
För regi och manus står Therese Lundberg som tidigare blivit nominerad för bästa ungdomsdrama på Kristallen med "Dör för dig".
 
- Att SVT väljer att skildra hur en våldsam relation ser ut på det här sättet känns både viktigt och unikt. Det här projektet är större än en produktion och jag önskar att människor ska se, dras med, chockas och ta till sig, säger seriens regissör och manusförfattare Therese Lundberg.
 
- Jag har aldrig blivit så medryckt och berörd av ett manus tidigare, och är så tacksam att jag fått möjligheten att få jobba med Therese som både skrivit manus och regisserar, säger Julia Heveus som spelar huvudrollen som Nora.
 
 
I rollerna ser vi Julia Heveus ("Tillsammans 99", "Vår tid är nu"), Ivar Forsling ("Young Royals"), Suheib Saleh ("Störst av allt") och Joakim Olsson/Diana Wolff (nominerad till Dragqueen of the year 2019) med flera.
 
"Gaslight" får premiär den 29 september i SVT.
| 8 september 2023 16:15 |