Film

Skribent

Josefine Krischausky

21 september 2021 | 16:24

Trailer: Första titten på Joel Coens stilfulla "The Tragedy of Macbeth"

Den svartvita Shakespeare-adaptionen, med bland andra Frances McDormand och Denzel Washington i rollerna, släpps på Apple TV+ i början av nästa år.
Om endast ett par dagar får Joel Coens "The Tragedy of Macbeth", baserad på Shakespeares klassiska pjäs, världspremiär på New York Film Festival. Nu har A24-dramat, som redan förväntas bli en stark kandidat vid nästa Oscarsgala, även fått en första trailer. 
 
I centrum av handlingen ser vi Lord Macbeth, spelad av Denzel Washington, som blir övertygad av tre häxor att han kommer bli den nästa kungen av Skottland. Frances McDormand gör rollen som hans stöttande fru, Lady Macbeth, och de får även sällskap av skådespelare som Brendan Gleeson och Harry Melling.
 
Den korta trailern bjuder på en rätt kuslig stämning, samtidigt som den visar upp ett snyggt, svartvitt foto och ger oss en första titt på flera av karaktärerna. Spana in den här nedan:
 
 
"The Tragedy of Macbeth" har både manus och regi av Joel Coen, som för första gången regisserar en film utan sin bror Ethan. Det återstår att se om det blir en fortsatt solokarriär, men detta ser iallafall ut som en lovande start på en sådan. 
 
Från den 25 december kommer "The Tragedy of Macbeth" att visas på utvalda biografer, men vad som gäller för den svenska publiken är ännu inte bekräftat. Filmen släpps för streaming hos Apple TV+ den 14 januari 2022.
| 21 september 2021 16:24 |