Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 februari 2021 | 12:30

Trailer: Existensiell rymdaction i "Returnal"

Följ med på en både skrämmande och actionpackad resa på en ödelagd planet i spelet "Returnal".
"Returnal" är det senaste spelet från studion Housemarque, som tidigare gav oss det sprudlande rymdskeppsliret "Resogun" i samband med lanseringen av Playstation 4. 
 
Under den senaste direktsända State of Play-presentationen fick vi ser mer från det rysliga skräckäventyret, som känns lite som en actionpackad skruv på filmen "Måndag hela veckan" blandad med "Alien". 
 
 
Spelet handlar om Selena som kraschlandar på en mystisk planet där en uråldrig civilisation tidigare levde. Ensam måste hon kämpa sig genom horder av monster och sitt egna förflutna, samtidigt som hon tvingas börja om sin resa varje gång hon dör. 
 
"Via skoningslös roguelike-spelmekanik upptäcker du att planeten förändras för varje cykel, och så även föremålen du har till din hjälp. Varje loop erbjuder nya kombinationer som tvingar dig att tänja på gränserna och ta dig an strider med olika strategier varje gång", skriver de på Playstation-sajten
 
 
Roguelike-genren går ofta ut på att du utforskar slumpgenererade nivåer där du måste börja om från början varje gång du dör, samtidigt som du hela tiden får nya förmågor och vapen som gör din framfart lättare.
 
"Returnal" kan nog bli det hittills mest påkostade spelet i genren, med sin rejält snygga grafik. Det i kombination med en till synes gripande berättelse där Selena måste utforska sitt förflutna lika mycket som den uråldriga planeten, samtidigt som det förväntas vara ett ganska skrämmande spel. 
 
Vad tror du om "Returnal"? Spelade du "Resogun? 
| 26 februari 2021 12:30 |