Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 februari 2021 | 09:00

"Kena: Bridge of Spirits" ser ut som en spelbar Pixar-film

Det efterlängtade äventyrsspelet "Kena: Bridge of Spirits" har även fått ett lanseringsdatum.
Redan när konsolen Playstation 2 släpptes talades det om att spelen skulle börja se lika levande ut som "Toy Story" och andra Pixar-filmer, vilket de i ärlighetens namn aldrig gjorde. 
 
Nu börjar vi dock komma närmare den drömmen, då den grafiska stilen i det kommande äventyrsspelet "Kena: Bridge of Spirits" skulle kunna vara skapad av just Pixar eller Disney. 
 
Här är en ny läcker trailer, som visades under den digitala direktsändningen State of Play
 
 
Berättelsen kretsar kring om Kena, som är en ledsagare för andar, som ger sig ut på ett äventyr för att hitta en övergiven by där ett heligt bergstempel ska finnas. På vägen samlar hon på sig små andar som kallas Rot, vars funktion är att bryta ner döda och ruttnande föremål, som du måste använda dig av för att manipulera omgivningen och kämpa mot ondskefulla andar. 
 
Spelet är utvecklat av Ember Lab, som tidigare gjort animerade reklamfilmer och liknande. För några år sedan gjorde de en viral "The Legend of Zelda"-kortfilm som i dagsläget har över 10 miljoner visningar. Efter den succén kände de att ett spelutveckling var nästa naturliga steg för studion. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Kena: Bridge of Spirits" hade tidigare en planerad lansering i mars, men släpps alltså den 24 augusti till Playstation 4, Playstation 5 och PC. Personligen är det ett av spelen jag ser allra mest fram emot just nu, då det verkar vara ett riktigt mysigt och färgglatt äventyr med riktigt läcker grafik. 
 
Ser du fram emot "Kena"? 
| 26 februari 2021 09:00 |