Film

Skribent

MovieZine

27 juni 2022 | 14:15

Trailerpremiär: Starka känslor när "Bränn alla mina brev" blir film

Alex Schulmans bok "Bränn alla mina brev", om sin mormors korta kärleksaffär under en sommar i början av 1930-talet, får biopremiär den 23 september.
"Bränn alla mina brev" kastar strålkastarljuset mot Karin och Sven Stolpe, Alex Schulmans morföräldrar, och mot den korta kärleksaffär mormodern hade med Olof Lagercrantz en sommar i början av 1930-talet. En romans som Sven Stolpe straffade sin hustru för i decennier och under återstoden av deras äktenskap. Det är en berättelse om häftig passion, stor kärlek och en långlivad, mörk vrede.
 
- För mig är varje film en lång resa. Det gäller att hålla elden vid liv. Tillsammans med fantastiska skådespelare och kreatörer har nu filmen äntligen blivit klar. Nu börjar en annan resa och den ska bli mycket spännande, mötet med publiken, säger Björn Runge, regissör.
 
 
I huvudrollerna syns Asta Kamma August ("Pakten") och Bill Skarsgård ("Clarke") som spelar Karin och Sven Stolpe, samt Gustav Lindh ("Älska mig") i rollen som Olof Lagercrantz. Folkkära Marika Lindström och Sten Ljunggren spelar Karin och Sven på 1980-talet och Alex och Amanda Schulman porträtteras av Sverrir Gudnason ("Borg") och Sonja Richter ("Älskar dig för evigt"). Filmen regisseras av Björn Runge ("The Wife").
 
"Bränn alla mina brev" släpps på bio den 23 september.
 
Kommer du att ge "Bränn alla mina brev" en chans i höst? Har du läst Schulmans bok? Kommentera gärna nedan!
| 27 juni 2022 14:15 |