Serie

Skribent

Anders Eklöf

10 augusti 2021 | 08:16

Trailer: Den tredje säsongen av "Doom Patrol" ser minst lika galen ut

Talande bussar, hjärnor i burkar och en smart apa är vad som väntas i den tredje säsongen av "Doom Patrol".
För ungefär ett år sedan sändes det sista avsnittet för den andra säsongen av den väldigt flummiga men fantastiska superhjälteserien "Doom Patrol", som blev kortare med ett avsnitt på grund av pandemin. 
 
Nu börjar det snart bli dags för den tredje säsongen, som har premiär på HBO Max den 23 september (förhoppningsvis även här i Sverige). Här är den första teasertrailern. 
 
 
Serien följer ett gäng missanpassade superhjältar bestående av Cliff Steele (Brendan Fraser), Larry Trainor (Matt Bomer), Crazy Jane (Diane Guerrero), Rita Farr (April Bowlby) och Cyborg (Jovian Wade), som alla har fått ustå trauma på grund av sina superkrafter. Med hjälp av Dr Niles Caulder (Timothy Dalton) får de ett sammanhang, men när han plötsligt försvinner måste de ge sig ut på ett lika märkligt äventyr som de själva. 
 
I den andra säsongen fick vi även tillökning med Niles Caulders dotter Dorothy (Abigail Shapiro), som har låtsaskompisar som i värsta fall kan förinta världen. Just domedagen (som namnet antyder) är ofta ett hot som gänget måste kämpa mot. 
 
Sedan tidigare vet vi att "Doctor Who"- och "The Chilling Adventures of Sabrina"-skådisen Michelle Gomez kommer dyka upp som karaktären Madame Rouge, som har "ett väldigt specifikt uppdrag...om hon bara kunde lyckas komma ihåg det". 
 
"Doom Patrol" är från början en serietidning av DC Comics, som dök upp för första gången 1963. Serien är mest känd när Grant Morrison ligger bakom manuset, där mycket av inspirationen till tv-serien kommer ifrån. 
 
Vad tycker du om "Doom Patrol"? 
| 10 augusti 2021 08:16 |