Serie

Skribent

Anders Eklöf

10 mars 2021 | 21:26

Michelle Gomez ansluter sig till "Doom Patrol"

"Doctor Who"- och "The Flight Attendent"-skådisen Michelle Gomez kommer att medverka i den tredje säsongen av den skruvade superhälteserien "Doom Patrol".
Superhjältar har varit hett länge i både i tv- och filmvärlden och det verkar inte finnas ett slut på fenomenet, men en serie du kanske har missat är den härligt skruvade och hjärtliga "Doom Patrol" av DC Comics. 
 
Serien följer ett gäng missanpassade superhjältar bestående av Cliff Steele (Brendan Fraser), Larry Trainor (Matt Bomer), Crazy Jane (Diane Guerrero), Rita Farr (April Bowlby) och Cyborg (Jovian Wade), som alla har fått ustå trauma på grund av sina superkrafter. Med hjälp av Dr Niles Caulder (Timothy Dalton) får de ett sammanhang, men när han plötsligt försvinner måste de ge sig ut på ett lika märkligt äventyr som de själva.
 
 
Nu vet vi att Michelle Gomez ska spela Madame Rouge i den kommande tredje säsongen, skriver sajten Deadline.
 
Skådespelerskan är kanske mest känd som Missy i den brittiska tv-serien "Doctor Who", en roll som hon blev BAFTA-nominerad för. Andra serier hon medverkat i är "The Flight Attendent" och "The Chilling Adventures of Sabrina", där hon är minst lika bra. 
 
8631aabc481c09eaa42ab1c682cd35bd michelle gomez comic con 2017 01
 
Enligt Deadline kommer den eccentriska och komplicerade karaktären "dyka upp i Doom Manor med ett väldigt specifikt uppdrag...om hon bara kunde lyckas komma ihåg det". I serietidningarna är hon en fransk skådespelare som får en god och en ond personlighet efter en bilkrasch, där hon är en medlem av The Brotherhood of Evil. 
 
När "Doom Patrol" hade premiär kallade vi på MovieZine den för en "skruvad, innovativ och serie full av hjärta"
 
I dagsläget finns det inget datum för när den tredje säsongen av "Doom Patrol" ska släppas. De två första säsongerna finns tillgängliga på HBO Nordic. 
 
Tittar du på "Doom Patrol"? Vad tycker du i så fall om den? 
| 10 mars 2021 21:26 |