Serie

Skribent

Viktor Jerner

1 augusti 2017 | 18:00

Trailer: David Fincher återvänder med efterlängtade serien "Mindhunter"

David Fincher, 70-tal och seriemördare, en minst sagt svårslagen kombination.
Den smått legendariska regissören David Fincher, mannen bakom filmer som "Fight Club", "Zodiac", "Seven" och "The Social Network", har stött på en del motgångar på sistone. Efter en mycket lyckad start i serievärlden med "House of Cards" har det nämligen haltat rejält på den fronten. Både "Utopia" och "Video Synchronicity", två tv-projekt hos HBO, kapades innan de kunde slutföras. 
 
Men nu har han en riktigt spännande tv-comeback på gång, då vi i oktober får hans nya Netflix-serie "Mindhunter" baserad på boken med samma namn. Tre av de tio avsnitten har Fincher regisserat själv, och han är även ombord som producent för hela serien. I korta drag handlar den om två FBI-agenter, spelade av Jonathan Groff och Holt McCallany, som på 70-talet försöker bryta ny mark gällande psykologisk utredning av seriemördare. 
 
Kolla in den purfärska nya trailern nedan: 
 
 
Precis som alltid när det gäller Fincher tycks serien präglas av nästintill kliniskt digitalt foto och en härligt kylig estetik som passar materialet, men det allra mest intressanta med "Mindhunter" är inriktningen. Även om det på sistone har blivit omåttligt populärt med true crime-projekt om seriemördare och diverse hemskheter så verkar den här serien lägga fram det ur ett annat perspektiv. Fokus ligger helt och hållet på det psykologiska; hur en mördare tänker, analyserar och rationaliserar. Det tycker jag är oerhört spännande.
 
Det är också roligt att se Holt McCallany, som spelade "The Mechanic" i mästerliga "Fight Club", dyka upp i ett Fincher-projekt igen. Utöver honom och Jonathan Groff gör även Anna Torv ("Fringe") en av de större rollerna i serien, vilket jag också tycker bådar väldigt gott. 
 
Holt McCallany och Anna Torv i "Mindhunter". Foto: Pressbild/Netflix. 
 
Alla tio avsnitt av "Mindhunter" släpps på Netflix den 13:e oktober. 
 

Vidare läsning: David Fincher regisserar "World War Z"-uppföljaren

| 1 augusti 2017 18:00 |