trailer

Skribent

MovieZine

8 april 2024 | 13:00

Svensk framtidsstad styrs av AI - se trailern till nya thrillerserien "Concordia"

En "Black Mirror" i skandinavisk miljö? Serien får premiär på Skyshowtime den 22 maj,
Streamingtjänsten SkyShowtime blir hem för den samhällsteknologiska thrillerserien "Concordia". Svenska stjärnan Nanna Blondell syns i en av huvudrollerna i den multinationella rollistan.
 
I den fiktiva, svenska staden Concordia – en framtidsskapelse som drivs av ogenomtränglig AI – är samhället byggt på övervakning och datainsamling. Men de som styr i Concordia drivs inte av ondskefulla och själviska syften utan av att skapa något säkert och stort för medborgarnas bästa.
 
Allt går enligt planerna och Concordia frodas i 20 år, men när staden ska expandera sker en katastrof som ställer allt på ända, och stadens fundament luckras upp i vad som blir en svindlande utredning…
 
 
"Concordia" är nordisk noir i sex delar med bland andra Ruth Bradley ("Ted Lasso"), Nanna Blondell ("Black Widow", "House of the Dragon"), Christiane Paul ("Counterpart"), Steven Sowah ("For Jojo"), Ahd Kamel ("Collateral") och Hugo Becker ("Gossip Girl").
 
För regi står Barbara Eder ("The Swarm") med Emmy-vinnaren Frank Doelger ("Game of Thrones") som exekutiv producent och showrunner.
 
"Concordia" streamar på SkyShowtime med premiär den 23 maj och det kommer släppas två avsnitt varje torsdag. Se den första trailern här:
 
| 8 april 2024 13:00 |