Film

Skribent

MovieZine

8 mars 2020 | 13:00

Trailer: Se upp för Carey Mulligan i "Promising Young Woman"

"Can you guess what every woman's worst nightmare is?"
Genom åren har vi sett många kvinnor utkräva hämnd på bioduken. Christina Lindberg i svenska "Thriller", Uma Thurman i "Kill Bill"-filmerna och Yeong-ae Lee i "Lady Vengeance" hör till några av cineasternas favoriter. På den mer lättsamma fronten finns bland annat "Före detta fruars klubb".

Snart kommer ännu ett bidrag till denna smala men ack så snaskiga genre, med Carey Mulligan i huvudrollen. "Promising Young Woman" är skriven och regisserad av Emerald Fennell och utlovar "en läcker ny tolkning av hämnd"... Kolla in den nya trailern:
 
 
Alla sa att Cassie var en lovande ung kvinna - tills en mystisk händelse plötsligt ändrade riktningen för hennes framtid. Men ingenting i Cassies liv är vad det verkar vara: hon är grymt smart, obarmhärtigt listig och hon lever ett hemligt dubbelliv om natten. Nu är ett oväntat möte på väg att ge Cassie en chans att hämnas det förflutna.
 
Det är "en hämnarfilm för MeToo-eran", enligt vår recension från Sundance i januari. Den underhållande filmen lämnar en del att fundera över, och kan skapa en del debatt när den släpps på bio i vår.

"Promising Young Woman" får svensk biopremiär 17 april.
| 8 mars 2020 13:00 |