Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 augusti 2021 | 09:00

Trailer: Bortskämd elit hamnar i trubbel i "Zebrarummet"

Den nya Viaplay-serien "Zebrarummet" får premiär i slutet av augusti och bygger på en idé av Henrik Schyffert.
Idag har Viaplay släppt en teasertrailer inför den efterlängtade premiären av "Zebrarummet", ett spänningsdrama om maktspelet på en exklusiv internatskola. 
 
När en ung elev från den anrika internatskolan Tuna Kvarn hittas död, drar ett mysterium igång som omgärdas av en kompakt tystnad från skolans priviligierade ungdomar. Det börjar däremot snart pekas finger mot den kommunala Holmeredskolan, som ligger en bit bort... särskilt när en mobilfilm med förnedrande initieringsriter läcker ut i sociala medier.
 
- Min karaktär Hugo är en rätt osympatisk person med hög status på den här elitskolan, som kanske njuter lite av att sätta sig på folk. Det var faktiskt otroligt roligt att spela Hugo, eftersom jag personligen har svårt att vara elak mot folk och lätt får dåligt samvete, medan han förmodligen har ett lite friare samvete. Nu kunde jag bara släppa loss och spela något som är väldigt långt ifrån mig själv, säger Valter Skarsgård som axlar en av huvudrollerna i serien.
 
 
"Zebrarummet" bygger på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman, med Aliette Opheim ("Björnstad", "Kalifat"), Valter Skarsgård ("Funhouse","Katla"), Alva Bratt ("Eagles"), Maxwell Vaz, Edvin Endre och Schyffert själv i några av rollerna.
 
Det första avsnittet får premiär den 22 augusti hos Viaplay, och den första säsongen kommer att bestå av totalt åtta avsnitt.
 

Läs också: 25 lovande tv-premiärer avslutar årets heta sommar

 
Kommer du att ge "Zebrarummet" en chans i augusti? Kommentera gärna nedan!
| 3 augusti 2021 09:00 |