Serie

Skribent

MovieZine

8 juni 2022 | 17:00

Se Ray Liotta i en av hans sista roller

Trailerpremiär för ”Black Bird”, sommarens fängelsedrama från Apple TV+ med Taron Egerton i huvudrollen.
Apple släpper idag trailern för sommarens miniserie "Black Bird”, som utvecklats och producerats av kritikerhyllade Dennis Lehane - författaren bakom bland annat "Mystic River" och "Shutter Island".
 
Jimmy Keene är hjälten i skolans fotbollslag, son till en högt uppsatt polis – och knarklangare. När han döms till tio års fängelse ställs han inför sitt livs val: att avtjäna hela straffet på öppen anstalt, utan möjlighet till villkorlig frigivning, eller överföras till en sluten anstalt för rättspsykiatrisk vård. Då måste han även bli vän med den våldtäktsdömde seriemördaren Larry Hall. Keene inser snabbt att hans enda utväg är att få fram ett erkännande…
 
Den fängslande berättelsen - där personerna bakom galler är de som ska lösa mysteriet - är baserad på en sann historia. "Black Bird" är baserad på James Keenes memoarer, och rollen spelas av Taron Egerton. Som mördaren Larry Hall ser vi Paul Walter Hauser.
 
Vidare syns den nyligen avlidne skådespelaren Ray Liotta i rollen som Jimmy Keenes far, Big Jim Keene. Se trailern här:
 
 
De två första avsnitten, av totalt sex, har premiär den 8 juli på Apple TV+. Resterande avsnitt släpps sedan ett i taget på fredagar.
| 8 juni 2022 17:00 |