Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 mars 2023 | 07:45

20 år senare: Regissören bakom hånade ”The Room” visar upp sin andra långfilm

Han gjorde en av 2000-talets mest hånade filmer. Nu är Tommy Wiseau tillbaka med sin andra långfilm, ”Big Shark”.
Tommy Wiseau är ett ökänt namn i filmkretsar, tack vare den bespottade (och otroligt nog älskade) independent-filmen ”The Room”. Sedan premiären 2003 har filmen hånats och sågats men också fått kultstatus, och den struliga produktionen såg vi skildras i Oscarsnominerade ”The Disaster Artist”.

Wiseau själv har ridit på framgångsvågen i 20 år och möter gärna fans på specialvisningar av sin film. Men han har otroligt nog inte vågat ge sig på mer långfilm - förrän nu. Låt oss presentera: ”Big Shark”!
 
 
20 år efter ”The Room” kommer alltså Tommy Wiseaus andra långfilm, och den handlar om - en jättehaj som plågar New Orleans. Den första trailern som Variety har släppt verkar dock mer fokusera på boxning och STORA BOKSTÄVER (vilket kanske är tur med tanke på de taffliga haj-effekterna)... innan Wiseaus egna underklädesreklam tar över. Jo, han verkar vara en speciell man.
 
Blir du sugen på ”Big Shark”? Filmen börjar rullas ut på amerikanska biodukar redan i april. När och hur den når svenska fans återstår att se.
| 24 mars 2023 07:45 |