Spel

Skribent

Anders Eklöf

8 augusti 2022 | 11:00

Trailer: Är nästa "Tekken" en remake på det första spelet?

Nästa spel i den anrika fightingspelsserien "Tekken" har visat upp sig i en stämningsfull och nostalgisk trailer.
För ungefär sex år sedan släpptes fightingspelet "Tekken 7" av Bandai Namco Studios, där vi återigen fick se karaktärer som Heihachi, Jin Kazama, King, Nina Williams och Kuma slå varandra på käften hårdare än någonsin tidigare.
 
Det har varit väldigt tyst om seriens framtid sedan dess, men under årets stora fightingspelsturnering Evolution Championship Series (EVO 2022) visades en väldigt kort teaser för nästa "Tekken"-spel.
 
Trailern börjar med att visa slutet från det allra första "Tekken" från 1995, där skurken Kazuya hämnas på sin far Heihachi genom att kasta honom utför en klippa. Till sist får vi se en närbild på Kazuya med en modern grafisk stil och orden "Get Ready".
 
 
 
Bandai Namco Studios har inte avslöjat vad spelet heter, så det är än så länge oklart om det handlar om "Tekken 8", en remake av det allra första spelet eller något helt annat. Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan vi får veta mer.
 
The Game Awards har tweetat om trailern, så en teori är att spelet ska visas upp vid nästa show den 9 december.
 
Den 18 augusti har animeserien "Tekken: Bloodline" premiär på Netflix, som verkar följa handlingen i "Tekken 3" där Jin Kazama (son till Kazuya) tränar med sin farfar Heihachi för att hämnas mot den ondskefulla demonen Ogre.
 
Vilket spel i serien gillar du mest? Hoppas du på "Tekken 8"?
| 8 augusti 2022 11:00 |