TRAILER

Skribent

Viktor Jerner

20 december 2017 | 07:20

Trailerpremiär: Actionpackade "Sicario 2" kan bli nästa års bästa film

"I'm turning you loose. No rules this time".
Med tanke på att jag tyckte att Denis Villeneuves nattsvarta "Sicario", om knarkkriget på gränsen mellan USA och Mexiko, var 2015 års absolut bästa film kommer det inte som en överraskning att jag ser varmt fram emot uppföljaren; "Sicario 2: Soldado". Redan för drygt ett och ett halvt år sedan rapporterade jag om den här på MovieZine när den hade fått sin titel och nya regissör – Stefano Sollima.
 
Under tisdagen landade den första trailern till filmen, kolla in nedan: 
 
 
De som blev oroliga när det stod klart att gränslöst talangfulla Villeneuve inte skulle återvända verkar nu kunna lugna sig, för om man ska förlita sig på materialet ovan så ser det ut som att Sollima vet precis vad han pysslar med. Redan när jag såg hans utsökta gangsterthriller "Suburra" visste jag att så var fallet, att han var ett perfekt val för det här uppdraget, men nu kan nog även de mer skeptiskt lagda pusta ut.
 
Emily Blunts karaktär Kate Macer är som bekant inte en del av den här fortsättningen, men från mitt perspektiv ser det ut som att Alejandro (Benicio del Toro) och Matt (Josh Brolin) klarar sig alldeles utmärkt på egen hand. Dessutom backas de upp av nya karaktärer spelade av vassa talanger som Catherine Keener och Matthew Modine. Tillsammans tycks de fortsätta böja på gränsen mellan "gott" och "ont" och lägga till oanade gråzoner, vilket manusförfattaren Taylor Sheridan ("Sicario", "Hell or High Water", "Wind River") hittills har varit en expert på att skildra. 
 
Min magkänsla säger att det här skulle kunna bli en av nästa års absolut bästa filmer, om inte den bästa. Nästa sommar går den upp på bio, så den som lever får se! 
 

Vidare läsning: Hur "Sicario" är så mycket mer än bara en knarkthriller

| 20 december 2017 07:20 |