Film

Skribent

Viktor Jerner

2 juni 2016 | 19:00

"Sicario"-uppföljaren har fått titel & regissör men Emily Blunt står över

Det lär bli en saftig utmaning att toppa den mästerliga föregångaren.

Redan kring den svenska bioreleasen av Denis Villeneuves mästerliga thriller "Sicario" stod det klart att den relativt kvickt skulle få en uppföljare. Manusförfattaren Taylor Sheridan var enligt uppgift sugen på att bygga vidare kring Benicio del Toros mystiska karaktär Alejandro, och efter att den första blev en hyggligt stor succé så satte Lionsgate bollen i rullning.

Sedan dess har det dock varit ganska tyst om denna uppföljare, fram tills nu. Deadline rapporterar nämligen att filmen har fått både ny regissör och titel, samt bekräftar att det är Alejandro som står i centrum. Sheridan kallar filmen för "Soldado" och "Gomorrah"-regissören Stefano Sollima tar över efter Villeneuve (som har fullt upp med både "Story of Your Life" och "Blade Runner 2").

Benicio del Toro som Alejandro i "Sicario"

Dessutom får vi nu veta att Emily Blunts karaktär Kate Macer inte finns med i manuset, vilket känns ganska logiskt med tanke på vart den förra filmen slutade. Josh Brolins Matt Graver (fantastiskt namn) kommer vi dock att få återse vid Alejandros sida. Deras fortsatta "äventyr" kring gränsen mellan USA och Mexiko kommer skildras.

Jag har starkt förtroende för Sheridan och tycker att Sollima är ett spännande regissörsval, men frågan är hur mycket mer man vill veta om just Alejandro egentligen? Är han inte lite av en Boba Fett - en karaktär som trivs bäst i mystikens skugga och som är mest effektiv som biroll?

Tyck till! Hur känner ni kring upplägget inför den här uppföljaren?

| 2 juni 2016 19:00 |