Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 augusti 2012 | 14:01

"Total Recall" trea på biotoppen

Här är också helgens resultat för "Grannpatrullen" och alla nya premiärer.

Gammal story eller ej, Len Wisemans "Total Recall" lockade tillräckligt med actionsugna till biograferna i helgen för att försäkra sig om en topp-3-placering. Men det ska mer till för att slå "Madagaskar 3" och "The Dark Knight Rises" som är de mest sedda biofilmerna även den här veckan.

Alienkomedin "Grannpatrullen" går in på femte plats. Dramafilmerna "Barbara" och "Jag minns en sommar", från Tyskland respektive Frankrike, lyckades oväntat bra och knep 11:e och 12:e platsen på biotoppen. Något sämre gick det för romantiska "Your Sister's Sister", som trots lovord och en charmig Emily Blunt hittas först på nummer 19.

Se hela biotoppen här...

På amerikanska biodukar stod fighten mellan actionrökaren "The Bourne Legacy" och politiska komedin "Rivalerna". Jeremy Renners insats drog in 40 miljoner dollar, vilket är hyfsat men ändå mindre än någon av de tidigare Bourne-uppföljarna med Matt Damon. Will Ferrell cashade in 27 miljoner dollar åt sig och Zach Galifianakis. Också något mindre än de senaste Farrell-rullarna men tillräckligt för att knuffa ner Batman till tredjeplatsen. 

"The Bourne Legacy" kommer på svenska biografer den 29:e augusti och "Rivalerna" får vi vänta på till den 21:a september. I helgen är det annars dags för "Snabba Cash II", som har goda förutsättningar till att dra en hel del publik.

| 13 augusti 2012 14:01 |