Film

Skribent

MovieZine

15 januari 2018 | 15:45

”Toppen av ingenting” tävlar i Berlin

Måns Månsson och Axel Petersén har gjort en film om skumraskaffärer i den svenska bostadsmarknaden.
Idag blev det klart att Måns Månsson och Axel Peterséns ”Toppen av ingenting” ska visas på filmfestivalen i Berlin i februari. Det är den första svenska filmen som blivit uttagen i stora tävlingssektionen sedan Lukas Moodyssons ”Mammut” 2009.

Filmens handling kretsar kring sextioåttaåriga Nojet som efter ett liv i sus och dus och månatligt underhåll ärver en hyresfastighet av sin nyligen avlidne far. Det hon trodde var en kassako visar sig dock vara en förbannelse.

”Toppen av ingenting” är Måns Månsson och Axel Peterséns andra samarbete sedan ”Avalon” (2012).  Petersén har skrivit manus och regisserar filmen tillsammans med Månsson, som även svarar för fotot.

– Berlinalen har tagit otroligt väl hand om oss genom åren med ”H:r Landshövding”, ”Avalon” och ”Yarden” men att få komma tillbaks nu i huvudtävlan känns smått overkligt, säger regissörerna i ett pressmeddelande.

I huvudrollen syns Léonore Ekstrand. I övriga roller medverkar bland andra Christer Levin och Don Bennechi. Filmen får svensk biopremiär den 16 mars.
| 15 januari 2018 15:45 |