Skribent

Hampus Wåhlin

16 juni 2014 | 22:20

Topp 5 på Tuben: v.24

Hajattacker i Sydney, pappadans hos Fallon och spännande fakta om blod. Det och annat smått och gott sprider ljus över senaste Youtube-veckan.
Stäng in er på rummen, allihopa. För nu är det dags att besöka den stora vida webbens djungel igen - YouTube. Och det bästa är: inga katter, bebisar, ryska crashcams eller musikvideos (typ). Lite variation måste det vara. Här är veckans guide till klipp på nätet.

5. "10 Disgusting Facts About Blood"


Som filmentusiast får man smaka på denna röda vätska mer än någonsin. I takt med att publiken kräver mer realistiska effekter blir sår och annat "gore" allt äckligare att se på... och publiken älskar det. I verkligheten råder dock fortfarande det sunda förnuftet och väldigt få gillar att både se eller känna på blod. Kanalen Alltime10s  har i en av deras senaste listor samlat de topp 10 äckligaste faktan om blod. Ett glas hallonsaft på detta så är måndagkvällen kirrad. 

4. "Honest Trailers - The Lion King"


Livets cirkel sluts med Screen Junkies ärliga trailer för Lejonkungen. Och det är knappast någon tillfällighet att videon kommer upp just nu också, då föregående vecka var filmens 20-årsjubileum. Självklart ska det hela firas genom en skämtsam YouTube-video. Som grädden på moset passar de även på att poängtera dess likheter med en annan populär Disneyfilm. Kan du gissa vilken?

3. "The Evolution of Dad Dancing"


De är bara en handfull av talkshow-värdar som är lika ambitiösa som 39-årige Fallon (bl a. Jimmy Kimmel, Conan O'Brien och Stephen Colbert). För att fira den amerikanska "Fars Dag" kokade han ihop en parodi på den klassiska videon "Evolution of Dance" där han istället dansar mediokra pappadanser. 

2. "An Inspiring Story of A YouTube Commenter."


Felix Kjellberg, aka PewDiePie, delar i den här videon med sig av en (*fniss*) sorglig historia om en kommentatör på YouTube som terroriserat/spammat PewDiePie's kommentarsfält. 10/10 poäng för kommentatörens hängivenhet till skämtet. 

1. "GoPro: Man Fights Off Great White Shark In Sydney Harbour"


Såna här viral-videos hör till min favoritkategori! Varför? För att när klipp med så mycket visuellt chockerande innehåll når den stora massan börjar skeptikerna spekulera snabbare än ljusets hastighet. Videon, som visar en mans möte med en vithaj, har både fått sina beskärda del "wow", men också kritik angående dess äkthet. Vissa påstår att vattendjupet inte överensstämmer med hans avstånd till land, att kameran rör på sig för mycket etc.(å andra sidan, hur ska man annars reagera i ett sådant läge?). Vare sig den är äkta eller ej så är detta en riktigt ball video.

Vilken video saknar du på veckans lista? Kommentera nedan.
| 16 juni 2014 22:20 |