Spel

Skribent

Richard Hammar

20 november 2017 | 18:00

10 hetaste spelen att se fram emot under 2018

2018 är året som verkligen är proppfullt med grymma spelsläpp. Självklart finns det fler än tio som vi ser fram emot men just dessa listade nedan gör oss extra taggade. Häng med och kika, se om du håller med!
Det bjuds på massvis med olika slags spel nästa år, som gör spelåret ännu mer spännande. Vi får se ett par stycken extremt efterlängtade uppföljare och några nya, men annorlunda titlar. Vi ser definitivt fram emot 2018 och nedan listar vi exakt varför! Värt att nämna är att vissa titlar inte är helt hundra till ett 2018-släpp än.
 
 

10. A Way Out (2018)

 
"A Way Out" kommer att vara ett helt nytt co-op äventyr. Spelet handlar om två fångar - Vincent och Leo, som bryter sig ut från ett fängelse och tar sig genom landsbygden för att återförenas med sina familjer. Spelet är menat att spelas på soffan med en vän, men kommer finnas tillgängligt även online. "A Way Out" kommer att lanseras i början av 2018 men inget exakt datum finns än.
 
 

9. Detroit: Become Human (2018)

 
Från Quantic Dream, studion som gav oss "Heavy Rain" och "Beyond Two Souls" kommer nu "Detroit: Become Human". Handlingen kommer kretsa kring tre robotar/androider. Kara, som flyr från fabriken hon blev gjord i, för att utforska hennes nyfunna känslor. Connor, vars jobb är att jaga avvikande androider som Kara, och Markus som ägnar sig åt att frigöra androiderna från tjänstgöring. Vad som sker härnäst hänger på vilka val som görs, vilket i sig kommer forma berättelsen och anpassas av spelaren. Även här finns inget exakt datum fastställt, endast att det släpps någon gång under 2018.
 
 

8. Vampyr (2018)

 
"Vampyr" är ett kommande action-rollspel som följer hur Jonathan Reid, en läkare som har förvandlats till en vampyr, hanterar sitt odödliga tillstånd, eftersom han slits mellan vad som är moraliskt rätt och sin nyfunna blodtörstiga natur. "Vampyr" utspelar sig i London under 1918, när den spanska influensa-epidemin härjade. London kommer fungerar som en något påhittad och halvöppen värld där dina handlingar och val mot invånarna har sina konsekvenser. "Vampyr" släpps någon gång under första halvåret av 2018.
 
 

7. Spider-Man (2018)

 
"Spider-Man" utvecklas av Insomniac Games, som tidigare givit oss "Infamous"-spelen. Spelet kommer att berätta en ny historia om Spider-Man och är inte knuten till en tidigare film, serietidning eller tv-spel. Spelet kommer att täcka både Peter Parker och Spider-Mans aspekter av karaktären och kommer att följa en äldre och mer erfaren Spider-Man. Någon gång under 2018 förväntas spelet att släppas. Detta ser vi fram emot!
 
 

6. Shadow of the Colossus (februari 2018)

 
För de som missat eller helt enkelt vill spela om en av de bästa spelen från PS2-eran. "Shadow of the Colossus" får en remaster för PS4. Det här är inte bara en HD-port av PS2-spelet, utan en komplett upprustning av grafik skapat för PS4. Sony avslöjade nyligen att spelet förväntas att släppas i februari 2018. Även några underbara 4K och HDR-bilder släpptes av spelet.
 
 

5. Far Cry 5 (27 februari 2018)

 
Den femte delen i "Far Cry"-serien börjar närma sig. "Far Cry 5" utspelas i det påhittade området Hope County i Montana. Likt sina föregångare är "Far Cry 5" ett action-äventyr i första-personsvy, i en öppen världsmiljö som spelarna kan utforska fritt. Den här gången står man mot radikala rednecks med en förvriden religiös syn på livet.
 
 

4. Metro Exodus (2018)

 
Äntligen ska vi dyka ner i Moskvas mörka tunnelbanesystem igen. "Metro Exodus" är den tredje delen i "Metro"-spelserien som är baserade på Dmitry Glukhovskijs romaner. Spelet kommer att följa händelserna i "Metro: Last Light" och "Metro 2033". Det har lovats nya faror, nya mutanter och mer öppen värld med utforskning av ytan. Inget exakt datum för släpp än.
 
 

3. Days Gone (2018)

 
Mer zombies åt folket! Överlevnadsskräckspel i en post-apokalyptisk öppen värld fullt med levande döda. Spelet äger rum två år efter en global epidemi som dödade nästan hela mänskligheten. Du axlar rollen som Deacon St. John på hans resa genom den döda världen och kampen för att överleva. Just nu ser det ut som att "Days Gone" kommer släppas under 2018.
 
 

2. Red Dead Redemption 2 (2018)

 
Som vi har längtat, äntligen! Spelet är en prequel till "Red Dead Redemption" från 2010 och kommer att bli den tredje delen i "Red Dead"-serien. Vi kommer få följa historien om den fredslösa Arthur Morgan, en medlem av van der Linde-gänget. Det har avslöjats att spelet kommer innehålla både singleplayer och online multiplayer.
 
 

1. The Last of Us Part 2 (2018-2019)

 
Ett av de bästa spelen någonsin får äntligen en uppföljare och spänt har vi väntat. Den första trailern avslöjade återkomsten av Ellie och Joel, vars historia äger rum fem år efter det första spelet. Den här gången ser det ut som att spelaren kommer spela som Ellie. I motsats till det första spelet, som fokuserade på kärlek, har Druckmann (spelets manusförfattare) sagt att "The Last of Us Part 2" kommer att ha fokus på hat. Dock kommer det dröja innan spelet släpps, kanske sena 2018 eller början av 2019 men tillräckligt för att det ska hamna först på listan.
 
Håller ni med om listan, finns det något spel som inte kom med som du ser fram emot? Kommentera nedan.
| 20 november 2017 18:00 |