Serie

Skribent

Josefine Krischausky

24 november 2022 | 21:00

Tonårsdramat "Euphoria" får en tysk remake

Manusförfattarna bakom den tyska versionen av "Skam" har nu bestämt sig för att ta sig an ytterligare en populär ungdomsserie.
Det hyllade och populära ungdomsdramat "Euphoria" är snart på väg tillbaka till tv-rutorna – på fler än ett språk. Samtidigt som HBO-serien har en ny säsong på gång, rapporterar Variety att en tysk remake är under utveckling. 
 
De allra flesta tittare associerar nog titeln "Euphoria" med Sam Levinsons serie, med bland andra Zendaya, Jacob Elordi och Sydney Sweeney i rollerna, men även denna är baserad på en annan förlaga. Originalversionen av serien kommer från Israel, där den sändes i tio avsnitt mellan 2012 och 2013. 
 
Israeliska "Euphoria" är skapad av Ron Leshem, som även har varit med som producent för den amerikanska versionen.
 
Tyska "Euphoria" kommer att skrivas Jonas Lindt och Paulina Lorenz, som båda har erfarenheter inom coming-of-age-genren. Manusförfattarna har tidigare arbetat på "Druck", som är den tyskspråkiga versionen av den norska succéserien "Skam". 
 
Remaken kommer att behandla samma ämnen och tematik som föregångarna, som identitet, sexualitet, psykisk ohälsa och missbruk. Exakt hur nära handlingen kommer att ligga de andra versionerna, samt vilka karaktärer som kommer att finnas med, återstår att se. 
 
Den andra säsongen av amerikanska "Euphoria" släpptes på HBO Max under början av 2022. I februari bekräftades det att serien är klar för en tredje säsong, men det är ännu inte känt när denna får premiär. 
| 24 november 2022 21:00 |