Serie

Skribent

Tobias Andersson

17 april 2023 | 19:00

Tomas Alfredson gör superhjältethriller med Benedict Cumberbatch

Brittisk fantasythriller med superhjälteinslag är vad som står på agendan när Tomas Alfredson regisserar ny, internationell tv-serie.
En av Sveriges största regissörer har ett nytt, spännande projekt på gång. I samarbete med filmbolaget Studio Canal ska Tomas Alfredson filmatisera boken ”How to Stop Time”, en roman av den brittiska författaren Matt Haig. Benedict Cumberbatch har redan sajnat för att ta sig an huvudrollen, skriver Deadline.
 
Alfredson och Cumberbatch är inte främmande för att samarbeta med varandra då de tidigare teamade upp i Alfredsons unisont hyllade spionthriller ”Tinker Taylor Soldier Spy”.
 
Och mer thriller ska det nu bli för dem båda – då ”How to Stop Time” beskrivs som en genreöverskridande thriller med inslag av superhjältar som inte åldras. Cumberbatch kommer axla rollen som den icke-åldrande Tom som levt i århundraden. Ett ganska trist liv då han ständigt ser sina nära och kära gå bort, men tillsammans med andra som lider av samma åkomma har han bildat ett hemligt sällskap. Så beskriver The Hollywood Reporter serien som kommer bestå av sex avsnitt.
 
– När jag först läste ”How to Stop Time” var det redan uppenbart att det fanns potential i den här berättelsen. Med sin särpräglade stil utforskar Matt återigen hur det är att vara människa och vad det innebär att leva ett liv - ett mycket långt liv med patos, insikt, humor, drama och inspiration, sa Benedict Cumberbatch till Deadline.
 
Benedict Cumberbatch i Tomas Alfredsons kritkerhyllade "Tinker Taylor Soldier Spy" - baserad på spiondrame-kungen John le Carrés bok.
 
Med Tomas Alfredsons sylvassa regi ska det bli intressant att se vad denna superhjälte-grej (eller vad man nu ska kalla det) mynnar ut i för resultat. Just nu finns det ingen info om vilken streamingtjänst (eller linjär tv-kanal) som serien landar hos, men hur som helst drar inspelningen igång i London någon gång nästa år.
| 17 april 2023 19:00 |