Serie

Skribent

Alexander Kardelo

26 juni 2023 | 13:50

Tom Holland medger kritikerflopp: "Recensionerna var hemska"

Inga vidare omdömen för nyss släppta "The Crowded Room" - men Holland är ändå stolt över dramaserien och dess budskap.
När Tom Holland inte svingar sig runt Manhattan som Spider-Man försöker han även visa sig som en seriös skådis. Ett sådant projekt var Apples miniserie "The Crowded Room", där han spelar en ung man, Danny Sullivan, som blir gripen för ett hemskt brott.
 
Efter premiären i början av juni var det dock klart att serien inte gick hem hos kritikerna. Den ligger för närvarande på låga 31% på Rotten Tomatoes. "Historien är utdragen innan den börjar fylla i sina många luckor på de mest förutsägbara sätt", skriver CNN. "En röra som det knappt går att titta på", tycker Newsday.
 
Holland själv jämför mottagandet med känslan av att heja på ett uselt fotbollslag (han är stolt Tottenham-supporter):
 
- Att vara Tottenham-fan är inte så olikt att vara med i "The Crowded Room". Det har lärt mig att visa motståndskraft. Tottenham har aldrig vunnit, och att stötta dem är otroligt svårt, berättar Tom för Unilad. Och det är ingen hemlighet att min serie har fått hemska recensioner. Men jag är här idag för att göra reklam för serien, och jag är kvar än.
 
 
"The Crowded Room" verkar åtminstone ha träffat rätt hos tittarna. Publikens snittbetyg på Rotten Tomatoes ligger på ett betydligt högre 89%. I samma video pratar Holland om seriens viktiga budskap som han hoppas alla tar till sig:
 
- Att be om hjälp är något som vi som samhälle ska hylla. Det visar på mod. Vare sig det handlar om ett missbruk eller om mobbning i skolan... Att stå upp för sig själv och be om hjälp, det ska man inte skämmas för. Det hoppas jag att vår serie kan visa upp. Kan vi ge folk makten att säga till när de inte mår bra, så har vi gjort vårt.
 
"The Crowded Room" finns att streama på Apple TV+... om inte recensionerna har avskräckt dig.
| 26 juni 2023 13:50 |