Film

Skribent

Alexander Svensson

22 april 2024 | 16:30

Tom Holland ger en uppdatering kring "Spider-Man 4" - varför dröjer den?

Det har snart gått tre år sedan vi sist såg Tom Holland dra på sig dräkten och svinga sig fram genom New York. När kommer nästa film?
Marvel fick en av sina största succéer någonsin när de släppte “Spider-Man: No Way Home” 2021, men sedan dess har Spindelmannen (och enligt vissa även Marvel i övrigt) mest trampat vatten, och ingen ny film har setts till. Även om det ryktas om att filmen börjar spela in i år så har vi inte hört något officiellt från Marvel, men nu ger Tom Holland iallafall en efterlängtad uppdatering kring filmen i ett samtal med Deadline:
 
- Vi har de bästa i branschen som sitter och jobbar på att ta fram en berättelse. Men tills vi har knäckt det så har vi ett arv att beskydda. Den tredje filmen var så speciell på så många vis att vi måste vara säkra på att vi gör rätt sak.
 
 
Han fortsätter: 
 
- Det här är första gången i den här processen som jag varit del av det kreativa så tidigt. Det är en process där jag lyssnar och lär. Det är ett riktigt roligt stadium för mig. Som jag sade, alla vill att det ska bli av. Men vi vill vara säkra på att vi inte gör för mycket av samma sak.
 
Med andra ord: “Spider-Man 4” (eller vad den nu ska heta om och när den blir av) dröjer för att Holland och kompani försöker få fram en historia som är värd att berätta, vilket är en högst lovvärd ambition. “No Way Home” utmanade trots allt Spider-Man på enorma vis, och inkluderade dessutom filmvärldens två tidigare spindelmän, Tobey Maguire och Andrew Garfield, och lär därmed vara svår att toppa.
 
 
Men vi behöver iallafall inte oroa oss för att Tom Holland tröttnat på rollen som Peter Parker/Spider-Man:
 
- Jag är skyldig mitt liv och min karriär till “Spider-Man”. Så det enkla svaret är ja. Jag kommer alltid att vela göra mer.
 
Ser du fram emot mer “Spider-Man” med Tom Holland? Tror du att en fjärde film blir av?
 
| 22 april 2024 16:30 |