Skribent

Alexander Svensson

25 januari 2024 | 15:30

Ett förvirrande antal Tom i Hollywood: Tom Hollands lönebonus gick till Tom Hollander

Holland skulle få bonus för "Avengers", men istället gick betalningsbeviset till veteranskådisen Tom Hollander.
Det finns många Tom i Hollywood. Tom Hardy, Tom Hiddleston, Tom Hanks, och sen då Tom Holland och Tom Hollander. Två skådisar som är ganska olika, men har nästan samma namn.
 
Tom Holland är världskänd för att spela Peter Parker/Spider-Man i MCU-filmerna, medan Tom Hollander är något mindre världskänd trots roller i projekt som “Pirates of the Caribbean”, “The White Lotus” och “Pride and Prejudice”.
 
Men har man nästan samma namn så finns det en chans att man blandas ihop, och det var precis vad som hände när Tom Holland skulle få sin bonus för en av “Avengers”-filmerna: mailet med betalningsbeskedet gick till Tom Hollander istället, vilket han nu berättat om för Seth Meyers.
 
Tom Hollander i andra säsongen av hyllade "The White Lotus".
 
- De som jobbade med bokföringen på min agentur blev förvirrade. Vi delade agenter ett kort tag. Och det var hemskt. Jag gick för att se min kompis som spelade teater i England… pausen kom och jag kollade min mail, och jag hade fått ett från agenturen som sade “Betalningsbevis för första box office-bonusen för “The Avengers”.
 
Tom Hollander berättar sedan att han öppnade mailet, förvirrad då han ju inte spelat i någon “Avengers”-film, och blev chockerad över hur mycket pengar unge Holland tjänat.
 
Tom Holland som Spider-Man.
 
- Det var inte hans lön. Det var hans första box-office-bonus. Inte hela box-office-bonusen, bara den första. Och det var mer pengar än jag någonsin sett.
 
Det är med andra ord tufft att ha nästan samma namn som en oerhört känd person, särskilt om man verkar i samma bransch och delar agent. Kanhända att det är skälet till att Holland och Hollander inte längre delar agentur.
 
Hela Tom Hollanders intervju med Seth Meyers kan ses nedan:
 
| 25 januari 2024 15:30 |