Film

Skribent

MovieZine

25 november 2015 | 12:00

Tom Cruise kan göra Mumien

I förhandlingar med Universal om en roll i projektet.
Mumien. Smaka på ordet. Mumien. Mumien! Den som först kom på att kalla kroppar i bandage för mumier borde ha fått ett fint pris för extraordinär ordpåkommning. Superfint. Tom Cruise har hur som helst, enligt diverse uppgifter, inlett diskussioner om en stor roll i Universals kommande "The Mummy", som är tänkt att bli den andra filmen i en jättesatsning kring Universals hela stall av klassiska monster. Den första filmen var halvfloppen "Dracula Untold". Tanken är att skapa ett sammansatt universum, likt Marvels, och näst ut blir alltså "The Mummy". 

Alex Kurtzman ska regissera, och producera, och Jon Spaights skriver manus. Det var Variety som först kläckte nyheten om att Cruise var aktuell för en roll, även om representanter för både Universal och Cruise förnekar det. Det verkar dock inte helt otroligt att Universal är sugna på ett stort namn för att verkligen kickstarta igång sitt egna cinematiska universum. 

Och förresten, det är inte rollen som själva mumien Cruise ska ha varit/är aktuell för, utan någon mer actionhjältig typ, likt Brendan Frasers karaktär från de tidigare "Mumien"-filmerna (eller för all del som David Manners från de ännu tidigare original-filmerna). Vi kommer såklart att rapportera om vad som väl händer i slutändan.Vad tror du om en "Mumien"-film med Tompa Cruise i rollistan?
| 25 november 2015 12:00 |