Film

Skribent

MovieZine

28 juni 2023 | 18:40

Till och med Tom Cruise är pepp på "Barbie" i sommar

"Sommaren är full av fantastiska filmer att se på bio", skriver filmstjärnan.
Förra året räddade han egenhändigt biosommarens och "Hollywood's ass" (Steven Spielbergs ord, inte mina) med sin succéfilm "Top Gun: Maverick". Idag hoppas Tom Cruise dela med sig av rampljuset, popcorndoften och intäkterna, och vill påminna publiken om att det även finns andra filmer att se.
 
I ett inlägg på Facebook skyltar Tompa och regissören Christopher McQuarrie med att de har kirrat biljetter till några av sommarens hetaste titlar:
 
"Den här sommaren är full av fantastiska filmer att se på bio. Här är bara några som vi längtar till att se på stor duk", skriver Cruise.
 
Large bcdf2987f63afa3a0f94bae08bbd8665 tom indy
 
Först på listan står "Indiana Jones and the Dial of Destiny", som får premiär idag.
 
"Grattis Harrison Ford till 40 år med Indiana Jones och till att ha skapat en av filmhistoriens mest ikoniska karaktärer. Du har gett oss så många timmars glädje".
 
Large bcdf2987f63afa3a0f94bae08bbd8665 tom oppenheimer
 
Den 21 juli är det som bekant premiär för "Oppenheimer" som går upp emot "Barbie". Tom Cruise tänker inte välja - han kommer se båda.
 
"Jag älskar en double-feature, och det blir inte mer explosivt (eller mer rosa) än en med Christopher Nolans "Oppenheimer" och "Barbie" från Greta Gerwig", skriver han.
 
Har Cruise redan glömt att han har en beef med Nolan om sommarens IMAX-dukar? Tydligen.
 
Har han också glömt att påminna oss om "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" som går upp den 12 juli? Nåja, storsint av honom.
 
 
Hollywood och biobranschen behöver en hjälte mer än någonsin. Under pandemiåren som slog hårt mot filmindustrin har Cruise ofta värnat om bioupplevelsen. Häromveckan pratade han med Deadline om sin stora passion:
 
– Vi behöver allt fler biografer. Det är inte bara en bioupplevelse. Det för oss samman från alla samhällsgrupper då vi är där tillsammans på bion och har en gemensam upplevelse. Det är vad bio gör.
| 28 juni 2023 18:40 |