Film

Skribent

Tobias Andersson

20 juni 2023 | 18:01

Film ska upplevas på bio, tycker Tom Cruise: ”River ner väggar och förenar oss”

Hollywoodstjärnan uttrycker sin kärlek till stora duken och förklarar varför film ska upplevas tillsammans med andra. ”Skapar gemenskap”, anser han.
Med över en 40 år lång karriär som filmstjärna lyckas Tom Cruise fortfarande få publiken att vallfärda till biograferna när han skapar film. Härnäst är han aktuell med det sjunde kapitlet i den actionladdade ”Mission Impossible”-följetongen och en rejäl biosuccé är nog att vänta, som sig bör när Tom Cruise är i farten.
 
Under världspremiären av ”Mission Impossible: Dead Reckoning Part One” var Tom Cruise på plats och tog sig ett litet prat med Deadline om sin stora kärlek till bio.
 
– Bio utjämnar väggar och krossar dem. Vilket gör att folk kan dela gemenskap och erfarenhet. Vi behöver allt fler biografer. Det är inte bara en bioupplevelse. Det för oss samman från alla samhällsgrupper då vi är där tillsammans på bion och har en gemensam upplevelse. Det är vad bio gör.
 
Nya ”Mission Impossible” hittar till biograferna den 12 juli, och där bör filmen upplevas anser Tompa.
 
Tompa kan ju det här med att skapa biofilmer som gör dundersuccé och som når miljardintäkter. Han har minst sagt en stor passion för vita duken och vet nog vad han snackar om.
 
Håller du med Tom Cruise, ska film upplevas på bio i gemenskap med andra?
| 20 juni 2023 18:01 |