Spel

Skribent

Viktor Eriksson

25 januari 2024 | 12:30

Tokhyllad interaktiv skräckfilm ser ut att komma till PC och Playstation 5

Skräckspelet "Until Dawn" har tidigare varit exklusivt tillgängligt till Playstation 4.
Enligt uppgifter till Dealabs, via Gamespot, så ser det ut som att en ny version av den interaktiva skräckfilmen “Until Dawn” kan vara på väg att släppas till både PC och Playstation 5. Det är för stunden oklart om spelet kommer vara en remaster eller en remake men det ska varit under utveckling i åtminstone ett år.
 
“Until Dawn” släpptes ursprungligen 2015 till Playstation 4 och är utvecklat av Supermassive Games och gavs ut av Sony Computer Entertainment. I spelet tar du kontroll över åtta stycken unga vuxna som måste försöka överleva när deras liv hotas på Blackwood Mountain. Beroende på vilka val spelaren gör kan samtliga karaktärer leva eller dö. I spelet syns kända skådespelare som Rami Malek, Hayden Panetteiere och Sveriges egen Peter Stormare.
 
Spelet fick ett mycket positivt mottaganden när det släpptes och Supermassive Games har sedan dess släppt prequeln “The Inpatient” och den spirituella uppföljaren “The Quarry”. Nyligen blev det också känt att svenska David F. Sandberg ska regissera och producera en film baserad på “Until Dawn”.
 
| 25 januari 2024 12:30 |