Spel

Skribent

MovieZine

17 januari 2024 | 20:50

2015 års bästa skräckspel? Nu ska "Until Dawn" bli film - i David F. Sandbergs regi

Den svenske Hollywood-regissören tar hyllat överlevnadsspel till bioduken.
Filmskaparen David F. Sandberg lovade att återvända till sina skräckrötter, och han verkar ha hittat det perfekta projektet att bita i.
 
Enligt en färsk rapport från Hollywood Reporter ska Sandberg nu omvandla det populära tv-spelet "Until Dawn" till film.
 
Spelet släpptes 2015 och är ett interaktivt överlevnadsspel, där spelaren styr över ett antal ungdomar som ska överleva en läskig natt i en stuga i skogen. Vem som dör och vem som överlever baseras helt på spelarens val i stressiga situationer. Det blev en stor framgång både bland kritiker, gamers och skräcknördar, med 79/100 i betyg på Metacritic.
 
Några kända namn som lånade ut sina röster och ansikten i "Until Dawn": Hayden Panettiere (känd från "Heroes"), den blivande Oscarsvinnaren Rami Malek och så svenske Peter Stormare. Vilka skådisar som får hänga med Sandberg in i filmatiseringen och bilda den nya ensemblen återstår dock att se...
 
Manus skrivs av Gary Dauberman ("Annabelle"-filmerna) och filmen ska bli "ett barnförbjudet kärleksbrev till skräckgenren".
 
 
Sandberg slog igenom på Youtube med läskiga kortfilmer som spelades in på nollbudget hemma i Jönköping. När Hollywood fick upp ögonen för hans talang fick han omvandla "Lights Out" till långfilm år 2016. Sen dess har karriären rullat på med "Annabelle: Creation" och superhjältefilmen "Shazam!" för Warner Bros.
 
Men när fjolårets uppföljare "Shazam! Fury of the Gods" floppade svor han på att gå tillbaka till rysare. Vi ser med spänning fram emot "Until Dawn" på bioduken.
 
Sandberg och hans fru/partner-in-crime Lotta Losten producerar "Until Dawn"-filmen via sitt bolag Mångata.
 
| 17 januari 2024 20:50 |