Film

Skribent

Thomas Linnaeus

20 mars 2023 | 21:31

David F. Sandberg efter “Shazam 2”: “Är definitivt klar med superhjältar"

Regissören bakom "Shazam"-filmerna, David F. Sandberg, ger svar på tal efter att att nya “Shazam! Fury of the Gods” sågats av kritikerna.
Nya “Shazam! Fury of the Gods” levde inte helt upp till kritikernas förväntningar, och nu har David F. Sandberg, den svenska regissören som ligger bakom båda “Shazam”-filmerna, öppnat upp på Twitter och berättar att han är klar med filmgenren.
 
 
“På Rotten Tomatoes fick jag precis mitt lägsta kritikerbetyg och mitt högsta publikbetyg på samma film. Jag förväntade mig inte en repris av den första filmen, men jag blev ändå lite förvånad eftersom jag tycker att det är en bra film. Jaja”.
 
I en annan tweet fortsätter Sandberg, “som jag har sagt ett tag nu är jag väldigt sugen på att gå tillbaka till skräckisar (samt prova nya saker). Efter sex år med “Shazam” är jag definitivt klar med superhjältar just nu”.
 
Lucas Mass på MovieZine gav “Shazam! Fury of the Gods” 2 av 5 och skrev i sin recension “(Filmen) känns mer som när Disney brukade producera billiga videouppföljare till deras animerade klassiker än en riktig uppföljare”. På Rotten Tomatoes har filmen 58 av 100 vilket skiljer sig från ettan som låg på hela 90 av 100.
 
David F. Sandberg har tidigare regisserat skräckisarna “Lights Out” och “Annabelle Creation”, samt en massa kortfilmer i genren. Borde han gå tillbaka till genren?
| 20 mars 2023 21:31 |