Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 januari 2018 | 12:00

TNT ger "Snowpiercer"-serien grönt ljus

Den postapokalyptiska sci-fi-filmen blir tv-serie med Jennifer Connelly i huvudrollen.
Efter "Fargo", "Lethal Weapon", "Sleepy Hollow" och många fler tv-adaptioner av kända filmer - vissa mer lyckade än andra - ser vi fram emot att se hur "Snowpiercer" gör sig i det lilla formatet. Variety skriver att tv-kanalen TNT har beställt en hel säsong av serien.

TNT-chefen Sarah Aubrey kommenterar:

- Science fiction är den perfekta genren för att undersöka frågor om etniticet, klasskillnader, kön och naturresurser med tankeväckande och provocerande historier. "Snowpiercer" kommer att utforska relevanta ämnen samtidigt som den tar med tittarna på en vild och actionfylld resa.

Historien bygger på det franska seriealbumet "Le Transperceneige" och filmades av Bong Joon-Ho år 2013. Den utspelar sig sju år efter en miljökatastrof där jorden drabbats av en ny istid. Ett antal överlevare trängs ihop på ett gigantiskt tåg som ständigt rör sig jorden runt.

Jennifer Connelly ska spela Melanie Cavill, en passagerare i första klass som också fungerar som tågets röst - hon har hand om kommunikations-systemet. Medan många VIP-personer som hon ser ner på passagerarna i de lägre klasserna är hon snarare fascinerad av dem.

Pilotavsnittet kommer regisseras av Scott Derrickson, mest känd för rysaren "Sinister" och Marvel-filmen "Doctor Strange". Ombord är också Daveed Diggs, Mickey Sumner, Susan Park, Benjamin Haigh och Sasha Frolova.

"Snowpiercer" får tv-premiär någon gång under 2018.
| 11 januari 2018 12:00 |