Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 september 2011 | 10:01

"Titanic" går tillbaka till klippbordet

"Jag njuter inte av processen direkt. Det är som att klippa en gräsmatta med en nagelsax."

Tretton år efter att han visade världen hur en blockbuster skulle se ut med "Titanic", är James Cameron tillbaka vid samma klippbord igen. Den här gången för att konvertera hela rullen till 3D. I fem månader har han nu styrt över den utdragna processen att skapa djup i scen för scen, i sitt 3-timmar långa, Oscarsvinnande mastodontverk.

"Teamet börjar bli rätt bra nu och de vet oftast hur jag tänker, men jag får ändå gå igenom ruta för ruta och göra anteckningar. Den där ska närmare, den där ska längre bort, lite mer volym här, flytta fram stolen där borta 15 centimeter, nej inte den stolen, den andra stolen… Det tar aldrig slut!"

Det kostar att ligga i framkant. 18 miljoner dollar och ett års arbete är vad som ligger bakom "Titanics" 3D-release på bio, avslöjar han i en färsk intervju med Techradar.com.

Regissören passade också på att ge en känga åt de som inte visar den nya tekniken samma respekt:

"Clash of the Titans gjorde ett klassiskt misstag. De trodde att göra om en film till 3D i post-production var som att lägga på ljud. Så funkar det inte. Filmskaparen måste vara involverad, och så kostar det också en hel del att göra en ordentlig konvertering."

"Titanic 3D" får världspremiär på bio den 6 april 2012, nästan exakt 100 år efter att skeppet sjönk. Läs mycket mer om Camerons tankar kring 3D och vad som väntar i "Avatar 2", hos Techradar.com

Kommer du att se "nya" Titanic på bio? Kommentera nedan.

| 13 september 2011 10:01 |