Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 augusti 2022 | 09:00

Klart: Nästa "Saw" kommer på bio hösten 2023

Regissören bakom "Saw IV" och "Saw: The Final Chapter" återvänder.
En tionde "Saw"-film är nu officiellt bekräftad. The Wrap skriver att nästa del i skräckserien där otäcka dödsfällor står i fokus kommer på bio i oktober nästa år - lagom till Halloween, som traditionen bjuder.
 
Inga andra detaljer är ännu kända, men vi vet att filmen kommer regisseras av Kevin Greugert, som nog kan ses som en av veteranerna bakom skräck-franchisen. Greugert regisserade den fjärde filmen från 2007 samt "Saw: The Final Chapter" (2010).
 
Producenterna Mark Burg och Oren Koules kommenterar valet:
 
- Vi har lyssnat på vad fans har bett om och jobbar hårt med att planera en film som "Saw"-älskare och skräckfans kommer älska. Därför har vi anlitat Kevin Greugert, regissören bakom "Saw IV", som är en av fansens favoriter i hela filmserien. Mer detaljer kommer inom kort, hälsar de.
 
Knivig situation i "Saw IV"
 
Jag kan inte hålla med om att "Saw IV" är någons favorit, men å andra sidan är väl inte "Saw"-filmerna det man vänder sig till för sofistikerad underhållning? Så länge armar slits ut och ögonhålor hackas sönder av alltför avancerade anordningar så lär fansen få precis vad de bad om. Vi kommer såklart bänkade i biosalongen i oktober 2023, med låga förväntningar och en hög av popcorn.
 
Den senaste filmen i franchisen var 2021 års oväntat lyckade spin-off "Spiral: From the Book of Saw", med Chris Rock i huvudrollen. Det är inte känt om filmskaparna väljer att fortsätta på spin-off-spåret.
| 16 augusti 2022 09:00 |