Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

11 december 2023 | 20:00

Timothée Chalamet gör inte "Wonka" för pengarnas skull

Det var en alldeles speciell bit text som övertygade skådespelarna om att snart bioaktuella "Wonka" inte bara gjordes för att dra in en massa stålar.
Det finns ofta en viss skepsism, för att inte säga ren och skär negativitet, när det kommer till remakes eller nya versioner av älskade karaktärer. Vilket inte bara behöver gälla den vanlige filmtittaren. Även huvudrollsinnehavare av storfilmer baserade på existerade material kan förstå din skepsism.
 
Ta stjärnan från "Wonka" som exempel. I en intervju med Total Film pratade Timotée Chalamet om just den här problematiken, om att han förstår oron, och om vad det var som fick honom att ta rollen som Willy Wonka:
 
- Man höjer på ögonbrynen av skepsis över om det här är en legitim, värdefull historia eller en cynisk pengastöld. Men jag läste de tre första sidorna i manuset, och låten "Hat Full of Dreams " fanns med där.
 
Bara text, ingen musik på pappret förstås, men det räckte för Chalamet.
 
- Texten var så smart. [Den handlar] om den unge Willy, som definitivt inte var den galna, cyniska, lite blaserade, hjärndöda version som vi ser i de två tidigare filmerna utan var väldigt hoppfull, ung, ambitiös, tog inte nej för ett svar, kanske lite naiv. Jag tycker att det är väldigt smart.
 
Så om du inte litar på regissören och manusförfattaren Paul King, trots att han skrev och regisserade två underbara "Paddington"-filmer, då kanske du litar på Timothée Chalamet.
 
"Wonka" går upp på svenska biografer på onsdag, den 13 december. 
 
| 11 december 2023 20:00 |