Film

Skribent

MovieZine

1 juli 2022 | 10:00

Tim Allen missnöjd över filmen om Buzz Lightyear

"Den har ingenting med min Buzz Lightyear att göra."
Skådespelaren Tim Allen har lånat ut sin röst till actionfiguren Buzz Lightyear i "Toy Story"-filmerna sedan 1995. Han gjorde det senast i 2019 års uppföljare, och känner troligtvis ett visst ansvar för sin rollfigur.
 
Men i Pixars nya film "Lightyear" är han utbytt, och istället hör vi Chris Evans i rollen som Buzz. Något som antagligen gjort en del fans besvikna, och även Tim Allen är skeptisk. I en ny intervju beklagar han sig över att "filmen har ingenting med min Buzz Lightyear att göra":
 
- Det är en underbar berättelse. Men den verkar inte ha några kopplingar till leksaken, och det känns lite... jag vet inte. Den har bara ingen relation till Buzz. Ingen koppling. Jag önskar det fanns en bättre koppling, säger Allen.
 
 
Tim Allen berättar att han var en del av tidiga konversationer kring en "Lightyear"-prequel, tills "ett helt nytt team tog över som inte hade något med de första filmerna att göra". Dessutom inser han att magin med "Toy Story" ligger i att de handlade om vänskap:
 
- Det måste vara Hanks och jag. Det finns ingen "Toy Story"-Buzz utan Woody, säger han.
 

När MovieZine frågade "Lightyear"-regissören Angus MacLane om varför Tim Allen blev ersatt med Chris Evans, hade han iallafall ett vettigt svar:
 
- Vi har levt med Buzz länge och jobbat på flera av ”Toy Story”-filmerna. Jag tänkte att det vore en trevlig idé att föreställa sig en värld där Andy har sett en film som inspirerade leksaken (...) Men ”Toy Story” är något eget, den handlar om leksaken. Chris Evans var det perfekta valet för att gestalta actionhjälten.
| 1 juli 2022 10:00 |