Film

Skribent

Andreas Samuelson

1 maj 2024 | 13:00

Tillbaka till 1980-talets skolbaler i första smygtitten på nya ”Fear Street”-filmen

Terror sprider sig inför en skolas kommande bal i kommande ”Fear Street: Prom Queen”. Se första smygtitten på Netflix-skräckisen här.
De tre första ”Fear Street”-filmerna utspelade sig 1994, 1978 och 1666 och släpptes samtidigt som en trilogi 2021 i regi av Leigh Janiak. Filmerna baserades på R.L. Stines böcker med samma namn och blandade ingredienser av slasher och häxjakt till populärt, framgångsrikt resultat.
 
Nu kommer snart den fjärde filmen, ”Fear Street: Prom Queen”, som utspelas kring en skolbal 1988 och det ser ut att bli en hederlig slasher i stil med de populära filmerna från tidseran. Handlingen utspelas återigen i småstaden Shadyside där high school-studenter gör sig redo för den stora skolbalen. Men mitt i de populära tjejernas kampanjer för att bli baldrottning dyker en oväntad enstöring upp som nominerad och snart börjar de andra försvinna en efter en.
 
Filmen är en fristående del till skillnad från den tidigare trilogin och regisseras av Matt Palmer (”Calibre”). Han ersätter Janiak som urpsrungligen hade planer på att fortsätta utforska ”Fear Street”-universumet. I rollerna ser vi India Fowler (”The Nevers”), Suzanna Son (”The Idol”), David Iacono (”The Flight Attendant”), Chris Klein (”American Pie”-filmerna), Ariana Greenblatt (”Barbie”), veteranen Lili Taylor ("Six Feet Under") och Katherine Waterston (”Fantastic Beasts”-filmerna).
 
Nu har Netflix släppt en smygtitt på filmen på sitt officiella Twitter-konto och visst ser det ut som om de fångat 1980-talsstilen. Nu hoppas vi att de har samma härliga kombination av nostalgisk skräck, spänning och våld som i de tidigare filmerna.
 
Se klippet nedan:
 
 
Ser du fram emot ”Fear Street: Prom Queen”?
| 1 maj 2024 13:00 |