Film

Skribent

Josefine Krischausky

20 juli 2021 | 12:15

"Fear Street"-regissören har stora framtidsplaner

Leigh Janiak ser potential i att låta sin skräcktrilogi utvecklas till ett stort, Marvel-liknande universum.
I fredags kom den sista delen ur "Fear Street"-trilogin, som under tre veckors tid har släppts på Netflix och mötts av relativt positiva recensioner och omdömen. Leigh Janiak, regissören bakom samtliga filmer, verkar dessutom redan smida ambitiösa framtidsplaner, med ett ännu större skräckuniversum i sikte.
 
I en intervju med Indiewire berättar Janiak att hon tror att det finns mycket mer att hämta från berättelsen och dess koncept, som utforskar otäcka händelser under ett flertal olika tidsperioder.
 
- En av de spännande sakerna med "Fear Street" är faktumet att universumet är stort och kommer med mycket utrymme. En sak jag pratade om innan jag fick jobbet var att vi har potentialen att skapa skräckversionen av Marvel [Cinematic Universe], där man kan ha slashermördare från massor av olika eror.
 
 
Ifall de första filmerna går hem hos Netflix-användarna ser Janiak möjligheten att utveckla ett flertal olika projekt, från ytterligare trilogier och fristående filmer till tv-serieproduktioner. Om det går vägen kan vi bland annat förvänta oss en 50-talsslasher, vilket är vad hon ska vara allra mest sugen på att regissera härnäst.  
 
- Jag är förväntansfull över vad mer som kan hända. [...] Det är bara coolt att tänka på de olika erorna och vad som är möjligt som ett skräck-fan.
 
De tre delarna i "Fear Street"-trilogin utspelar sig år 1994, 1978 respektive 1666 och tar plats i småstaden Shadyside, där en grupp tonåringar undersöker skrämmande ting som har plågat invånarna under många generationer. Filmernas handling har baserats på en bokserie av samma namn, från författaren R.L. Stine.
 
Vad tyckte du om "Fear Street"-filmerna? Tror du att det finns potential för en större fortsättning?
| 20 juli 2021 12:15 |