Skribent

Alexander Dunerfors

12 december 2011 | 22:30

Tidningarnas recensioner flyttar in i TV:n

Nu kopplar Telia ihop filmutbudet i digital-TV-tjänsten med kärnfulla citat ur filmrecensioner och betyg från kända filmkritiker för att underlätta filmvalet direkt i TVn.

Som en följd av ett allt större utbud av on demand-filmer tillgängliga via fjärrkontrollen ser svenskarna allt mer film inom hemmets fyra väggar. Filmrecensionerna har dock varit kvar i tidningarnas spalter - tills nu.

Telia låter nu sina 500 000 kunder ta del av en helt ny funktion i digital-TV-tjänsten som kopplar ihop filmutbudet i Telias videobutik med citat ur recensioner och betyg. De kommer från filmkritiker på ett tjugotal välkända svenska och utländska medier. Bland dessa finns MovieZine, SVT, DN, SVD, GP, Nöjesguiden, Chicago Tribune och The Guardian för att underlätta tittarens val av film.

– Tanken är att inspirera alla filmfantaster att även kolla in filmer och filmkategorier som de annars kanske hade missat eller inte brytt sig om. Möjligheten att läsa citat ur filmrecensioner och betyg är en dörröppnare för att upptäcka nytt innehåll, säger Jörgen Eng, VD på Sverige-baserade Popyoular, som levererar tjänsten till Telia.

| 12 december 2011 22:30 |