Film

Skribent

Emil Skelterwijk

13 november 2013 | 22:01

Tidernas 7 största filmmisstag

Genom decennier har vi sett misstagen uppenbara sig i filmklassikerna och här är de sju största.

I slutet av 1800-talet anlände filmen. Ungefär vid samma tidpunkt kom filmmisstagen. Genom decennier har vi sett mikrofoner i bild, saker som magiskt förflyttats mellan två olika kameravinklar och massa andra filmmisstag som man inte trodde var möjligt att förbise. Som sagt finns där fler felsteg på film än vad jag kan räkna till och därför har jag valt ut de största av blundrar på filmduken.

Commando

Den gula Porschens vänstra sida är helt förstörd i ena tagningen. Vi pratar totalkvaddad. I nästa vinkel, när bilen kör därifrån, är den så gott som ny.

Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl

Den käre Captain Jack Sparrow står vid rodret till skeppet med sina trogna vapendragare vid sin sida. Något han kanske inte visste var att han har en kille i Cowboyhatt och vit T-shirt i sitt team...

(2, 40 in i klippet)

Terminator 3: Rise of the Machines

John och Cathrine ska upp I luften med ett litet flygplan. Innan de beger sig kan man klart se texten "N3035C" på flygplanets högra sida. Väl uppe i luften måste något magiskt ha skett för där står det helt plötsligt "N3973F"!

Black Hawk Down

Det klassiska "filmteamet-i-bild" syns tydligt i den här filmen. I slutet när den stora militärbilen ska köra i väg med endast militärer i sig, kan man tydligt se en snyltgäst i baksätet. Vita T-shirts verkar vara poppis bland filmteam.

(1,22 in i klippet)

North by Northwest

Det här är en personlig favorit. Om man tittar i bakgrunden bland människorna i caféet, kan man se en unge hålla för öronen typ en halv dag innan Eva Marie Saint skjuter Cary Grant. Något stinker förberett...

Jurassic Park

I scenen där det finns en direkt videolänk till hamnen på datorn, finns det en bar som rör sig längs ner på skärmen och visar oss att det faktiskt är en video som bara spelas på datorn. Klantigt, herr Spielberg!

(2,40 in i klippet)

The Shining

I första scenen när Jack Nicholson är på väg upp till Overlook, kan man tydligt se skuggan av en helikopter på marken. Visst kan det vara en vanlig helikopter som är ute och flyger, men fick jag gissa så skulle jag satsa mina pengar på att den tillhör filmteamet!

Där fick ni filmmisstag så det räcker och blir över den här veckan. Kommer ni på fler är det bara att knappa in det i kommentarfältet här nedan. Och glöm inte det välkända citatet nästa gång du låter DVD-spelaren gå varm därhemma: Där det finns film, finns det misstag. På så sätt har du alltid en hållhake på varje film för eventuell framtida förnedring.

| 13 november 2013 22:01 |