Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 februari 2020 | 18:37

Thrillern ”The Hunt” är redo för biopremiär (igen)

Blumhouse drar nytta av höstens skandalrubriker när de återlanserar den ”kontroversiella” filmen.
Minns ni ”The Hunt”? Filmen som skulle upp på bio i september förra året, innan Universal stoppade premiären på grund av ett par amerikanska masskjutningar. Av någon orsak hamnade den satiriska thrillern i skottlinjen, och självaste Donald Trump riktade syrlig kritik mot Hollywood.
 
 
Några månader senare tycker producenten Jason Blum att det är dags för ett nytt försök. I en käck reklamkampanj åker man dessutom snålskjuts på alla skriverier. ”Årets mest omtalade film som ingen faktiskt sett” står det att läsa bredvid några lösryckta skandalrubriker om den "sjuka och skadliga" filmen. Kul grepp!

Om filmen lever upp till förväntningarna som målas upp här, återstår att se i vår. Kolla in den nya trailern här:
 
 
Det är temat där eliten jagar vanliga amerikaner som har rört upp känslor, även om ingen bevisligen har sett filmen än. Manusförfattaren Damon Lindelof berättar för Hollywood Reporter att det har varit frustrerande med allas förutfattade meningar om vad "The Hunt är":

- Vi tror att folk som kommer och ser filmen kommer gilla den. Och det kan vara ett sätt att belysa ett problem som vi har (i USA), att vi är splittrade. På ett ironiskt sätt kan filmen faktiskt föra människor samman. 
 
"The Hunt" handlar om tolv främlingar som vaknar upp utan några minnen. De vet bara att de blivit utvalda för ett speciellt syfte. Jakten kan börja den 13 mars.
| 11 februari 2020 18:37 |