BIOTOPPEN

Skribent

MovieZine

11 juli 2022 | 13:00

"Thor: Love and Thunder" ny etta på biotoppen

Ännu en publiksuccé för Marvel Studios som under helgen drog in över 300 miljoner dollar.
Marvel kan gotta sig åt ännu en biosuccé. Efter förra veckans biopremiär för "Thor: Love and Thunder" står det klart att publikens intresse håller i sig. Den sköna äventyrskomedin har redan spelat in över 300 miljoner dollar världen över, och fick den starkaste premiärhelgen av alla fyra "Thor"-filmer enligt Box Office Mojo.
 
Take Wapitis "Thor: Love and Thunder" tar över ledningen på svenska biotoppen, och knuffar ner animerade "Minioner: Berättelsen om Gru" till andraplatsen.
 
MovieZines videorecensent tycker till om "Thor: Love and Thunder":
 
 
I övrigt är det inga stora förändringar på biotoppen, där adrenalinladdade "Top Gun: Maverick", musikbiografin "Elvis" och dinokalaset "Jurassic World Dominion" fortsätter sälja biljetter. Minionerna är snart uppe i 400 miljoner dollar i intäkter medan "Jurassic World"-finalen nosar på 900 miljoner-strecket.
 
Juli blir dessvärre en svag biomånad här i Sverige. På onsdag släpps "Downton Abbey: En ny era" till alla pensionärers förtjusning, men veckan efter får vi inte en enda ny premiär. Den 29 juli kommer svenska komedin "Göta kanal 4" som skulle kunna bli en publikfavorit, om inte annat så för att det inte finns något annat att se.
| 11 juli 2022 13:00 |