Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

21 september 2023 | 13:00

“The Marvels” budget blir dubbelt så hög som väntat

Det är inte bara Captain Marvel som flyger iväg - även prislappen gör det.
Enligt Forbes har Disney spenderat närmare $275 miljoner för att producera “The Marvels” som har premiär i november. Dess budget avslöjades i dokument som släpptes av Disneys dotterbolag och det är en betydligt större siffra än $130 miljoner som tidigare rapporterats om.  
 
I dokumenten framgår det att företaget spenderade $274,8 miljoner på produktionen och fick $55 miljoner i bidrag från Storbritannien eftersom delar av filmen spelades in där. Då landar prislappen på $219,8 miljoner där bland annat förproduktion, produktion och efterbearbetningen ingår.  
 
Dock räknas att den slutgiltiga kostnaden blir högre tack vare resterande efterbearbetning, marknadsföring och distribution. Slutligen landar prislappen för Disneys kommande äventyr i samma liga som “Thor: Love and Thunder” samt “Guardians of the Galaxy Vol. 3”.  
 
I en tid då kostnaderna springer iväg och publiken uteblir (tittar på dig, Indy 5) fortsätter Disney självsäkert med superhjältemaskineriet. Marvel-filmer var en gång i tiden säkra kort som genererade Disney miljarder men efter senaste besvikelserna med bland annat "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" blir det intressant att se om studion i framtiden kommer dra ner på dessa enorma prislappar. 
 
Kommer "The Marvels" gå med vinst? 
| 21 september 2023 13:00 |