Film

Skribent

Alexander Dunerfors

30 juni 2014 | 15:00

"The Zero Theorem" får biopremiär

Terry Gilliams fans kan andas ut. Hans senaste film, färgsprakande "The Zero Theorem", går upp på bio.
Det är Bio Rio i Stockholm som får äran att visa denna Orwell-inspirerade framtidsvision från och med 18 juli, med ett fåtal exklusiva visningar utan text.

Redan i januari visades "The Zero Theorem" på filmfestivalen i Göteborg. Där fick MovieZines Jakob Åsell nöjet att träffa regissören och visionären Gilliam:

- Jag skulle kalla filmen för en historieskildring, den visar redan det förflutna! När vi skrev filmen tänkte jag att hälften av grejerna vi kom på var våra egna idéer men sanningen är att de redan finns där ute. Jag är inte helt säker på vad internet är, på huruvida det kopplar oss samman eller gör oss mer frånkopplade från varandra. Det är ett dubbeleggat svärd, vilket fascinerar mig. Det känns som att fler och fler människor går runt i världen utan att tänka alls, de shoppar och konsumerar, men världen har alltid varit sån.

Missar du filmen på bioduk så dröjer det inte länge innan den kan avnjutas hemma i filmsoffan. "The Zero Theorem" får premiär på Blu-ray och DVD den 6 augusti.
| 30 juni 2014 15:00 |