Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 juli 2020 | 15:50

"The Witcher"-skaparen får en spinoff-serie hos Netflix

"The Witcher: Blood Origin" kommer att utspela sig 1200 år innan händelserna i "The Witcher"-serien med Henry Cavill.
En av förra årets mest populära nya tv-serier är Netflix fantasysuccé "The Witcher", som följer monsterjägaren Geralt of Rivia, prinsessan Ciri och magikern Yennefer i en värld fylld av monster, magi och spännande äventyr. Redan efter en säsong, med inspelningarna av den andra påväg att dra igång igen under augusti, har Netflix bestämt sig för att även beställa en spinoff-serie som kommer att heta "The Witcher: Blood Origin".
 
Nyheten bekräftades av Netflix och Lauren Schmidt Hissrich ("The Witcher") via Twitter:
 
"1200 år innan Geralt of Rivia, när världarna med monster, människor och alver slogs samman till en - och den första Witchern blev till. Vi presenterar "The Witcher: Blood Origin", en live-action "The Witcher"-spinoff i sex delar från Declan de Barra och Lauren Schmidt Hissrich."
 
Lauren utvecklade även själv anledningen till varför hon ville göra en spinoff, vilket helt enkelt är för att få chansen att fördjupa sig i myterna och berättelserna kring "The Witcher"-världen som skapats genom författaren Andrzej Sapkowskis populära böcker.
 
 
Det är däremot oklart exakt när vi kommer att kunna få ta del av den nya serien och huruvida den kommer att knytas ihop med originalserien vartefter. Lauren har tidigare sagt att hon har planer för sju säsonger av "The Witcher" och med tanke på hur den första säsongen utspelar sig i olika tidslinjer, finns det inget som säger att de båda serierna inte kan komma att korsas vartefter.
 

Läs också: "The Witcher"-skaparen: Säsong 2 kommer att fokusera mer på Ciri

 
Är du sugen på att dyka ner mer i "The Witchers" historia? Kommentera gärna nedan!
| 27 juli 2020 15:50 |