Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 augusti 2017 | 21:30

”The Wire”-stjärnan bortklippt från Han Solo-filmen

Michael K. Williams berättar om ”Star Wars”-scenerna som ströks.
Om någon såg fram emot att se ”The Wire”- och ”The Night Of”-skådisen Michael K. Williams i Star Wars-universumet, så ger han ett tråkigt besked. Alla hans scener i den kommande filmen om Han Solo har hamnat på klipprumsgolvet.

Williams berättar för Deadline att allt handlade om kompletterande inspelningar och tidsbrist från hans sida:

- När Ron Howard kom in för att slutföra filmen, behövde han spela in nya scener med min karaktär. Det skulle kräva att jag flög tillbaka till London, men jag filmar nu i Afrika. Jag är ledig först i november och de kunde inte vänta så länge, då filmen släpps i maj 2018. Så de var tvungna att klippa, klippa, klippa.

Skådespelaren är ändå hyfsat säker på att han får återvända till galaxen så småningom, i en annan film. Han har tydligen redan hunnit ta fram en rätt cool karaktär:

- Det var en otrolig erfarenhet. Jag fick skapa en karaktär som var hälften mänsklig, hälften djur, och det liknar inget annat jag gjort. Jag ville inte att han skulle se ut eller kännas som något annat jag hade gjort. Jag fick mitt drömuppdrag, och vi skapade en helt grym karaktär. Det är jag stolt över. Det stör mig lite, men inget är slutgiltigt. Jag tror att något kan hända längre fram, säger han.
 
Tidigare i somras fick vi veta att Lucasfilm gav regissörerna Phil Lord och Chris Miller sparken, då deras registil blev lite för komisk. De ersattes med ett betydligt tyngre namn, Ron Howard, som fått spela in en del nya scener.
 
Filmen om Han Solo släpps i slutet av maj nästa år.
| 22 augusti 2017 21:30 |