Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 oktober 2021 | 23:05

"The Walking Dead"-världen utökas med ännu en spinoffserie

Nästa sommar är det dags för nya antologiserien "Tales of the Walking Dead".
Variety rapporterar att AMC har lagt en beställning på en första säsong bestående av sex fristående avsnitt av "Tales of the Walking Dead".
 
Serien kommer därmed att ansluta till samma utökade universum som redan innehåller spinoffserierna "Fear the Walking Dead", "The Walking Dead: Origins", "The Waking Dead: World Beyond" och även har en trilogi långfilmer under utveckling. Vi har även rapporterat om att det verkar som att Norman Reedus och Melissa McBride kommer att få en egen spinoffserie också vartefter.
 
- "The Walking Dead" är en serie som skapat tv-historia och värvat en armé av passionerade och väldigt engagerade fans. Vi ser så mycket potential för en stor bredd av rika och övertygande berättelser i den här världen, där det antologiformatet med fristående avsnitt i "Tales of the Walking Dead" kommer ge oss en flexibilitet att både underhålla våra redan existerande fans samtidigt som det erbjuder en enkel början för nya tittare. Speciellt på streamingtjänster. Vi har sett fördelen med det här formatet i tv-klassiker som "The Twilight Zone" och nu på senare tid med "Black Mirror", vilket gör oss väldigt peppade på att få ge våra fans ett nytt sätt att ta del av vår väldigt unika och uppslukande värld, kommenterar AMC:s programchef Dan McDermott nyheten.
 
Det verkar också som att om något av de fristående avsnitten blir särskilt omtyckta, så kommer "Tales of the Walking Dead"-avsnitten även att kunna agera som pilotavsnitt och få egna fulla spinoffsäsonger vartefter.
 
Channing Powell, som varit manusförfattare till flera avsnitt från både "The Walking Dead" och "Fear the Walking Dead", kommer att vara den nya spinoffseriens showrunner. Varje fristående avsnitt kommer att vara ungefär en timma i längd och premiären förväntas ske någon gång under sommaren 2022.
 

Läs också: "The Walking Dead" tar slut efter säsong 11 - ny spinoff på gång

 
Tittar du fortfarande på "The Walking Dead"-serierna? Kommer du att ge den nya spinoffen en chans? Kommentera gärna nedan!
| 12 oktober 2021 23:05 |