Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

3 januari 2024 | 09:30

"The Walking Dead"-stjärnan lämnar Marvels "Thunderbolts"

Rollsättningen av Steven Yeun var aldrig officiellt bekräftad av Marvel, men inte heller dementerad.
Det var i början av året som rykten om Steven Yeuns ("The Walking Dead", "Nope") inblandning i Marvel-filmen "Thunderbolts" började florera. Redan då viskades det om att han skulle spela den relativt nya (åtminstone om man jämför med Spider-Man och Fantastic Four) superhjälten The Sentry, något som olovligen avslöjdes av "Invincible"-skaparen Robert Kirkman i en intervju.
 
Inget av detta har visserligen aldrig bekräftats av Marvel eller Steven Yeun själva, men de har heller inte dementerat och uppgifterna har därmed mer eller mindre tagits som sanning.
 
Nu berättar en källa för The Hollywood Reporter (intressant nog fortfarande utan officiell bekräftelse åt endera håll) att Yeun hoppar av filmen. Den exakta orsaken till avhoppet är inte angiven, men "Thunderbolts" är ett av många projekt som fått skjutas fram efter förra årets Hollywoodstrejker och eftersom inspelningarna inte ens hunnit börja är det knappast konstigt om till exempel schemakrockar ställer till det för filmarbetarna.
 
Steven Yuen såg vi senast i miniserien "Beef" på Netflix, som vår tv-redaktör Jonatan Blomberg utnämnde till en av årets 15 bästa serier.
 
"Thunderbolts" är numera en del av MCUs fas 6 och kommer samla några av Marvels skurkar och anti-hjältar i en gemensam supergrupp. Jake Schreier, som regisserade nyss nämnd "Beef", ställer sig bakom kameran och bland andra kommer Julia Louis-Dreyfus, Florence Pugh, Sebastian Stan, David Harbour och Wyatt Russell synas framför den. Och Harrison Ford som förre genralen och Hulk-nemesisen Thaddeus Ross, efter William Hurts sorgliga bortgång. Bara en sån sak.
 
Planerad premiär är satt till den 25 juli 2025.
| 3 januari 2024 09:30 |