Serie

Skribent

MovieZine

8 oktober 2018 | 15:00

”The Umbrella Academy” - ny superhjälteserie på Netflix 2019

Ellen Page har en av huvudrollerna när de populära serietidningarna filmas. Nya posters presenterar medlemmarna i den dysfunktionella familjen.
"The Umbrella Academy" är baserad på de populära serietidningarna av Gerard Way (från bandet My Chemical Romance), som illustrerats av Gabriel Bá och publicerats av Dark Horse Comics.

På samma dag 1989 föds trettiotvå spädbarn helt utan förklaring, av kvinnor som varken känner varandra eller visat det minsta tecken på graviditet innan sin förlossning. Sju av dem adopteras av Sir Reginald Hargreeves, en miljardär och företagsman, som skapar The Umbrella Academy och förbereder barnen för att rädda världen. Allt går dock inte enligt plan och i tonåren går familjen isär och teamet bryts upp.
 
Nu, flera år senare, återförenas de sex överlevande medlemmarna efter nyheten om att Hargreeves gått bort. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya och Number Five arbetar tillsammans för att lösa myseriet kring deras faders bortgång, men den tidigare separerade familjen börjar återigen gå isär till följd av deras olika personligheter och förmågor; för att inte tala om det överhängande hotet om en global apokalyps.
 
 
TV-serien har bland annat Ellen Page ("X-Men"-filmerna), Mary J. Blige ("Mudbound"), Tom Hopper ("Black Sails"), Robert Sheehan ("Mortal Engines"), Cameron Britton ("Mindhunter") och Kate Walsh ("Tretton skäl varför") i rollerna.

"The Umbrella Academy" släpps på Netflix den 15 februari 2019.
| 8 oktober 2018 15:00 |